El Paso City – na 14km od Zlatibora je prostrani tematski park podeljen na nekoliko celina. U parku su tematski predstavljeni kaubojski grad i indijansko selo kao i srpski deo sa crkvom i zlatiborskim zaseokom. Park prikazuje vremenski period od 1865. do 1890.godine dva potpuno različita podneblja sa dva različita kraja sveta.

KAUBOJSKI GRAD

Kaubojski grad “Western Town” je verna replika tipičnog grada Divljeg zapada iz 19. veka. U kaubojskom gradu možete videti verodostojne replike salona, banke, pošte, berbernice, prodavnice…i tako osetiti autentični vestern ambijent. Naravno tu je i kancelarija šerifa a odmah pored nje je zatvor.

Saloon je nezaobilazno mesto okupljanja, ovde možete popiti piće u enterijeru kaubojske kafane.Kada prođete kroz čuvena kaubojska vrata čeka vas veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića i cigara…

Restoran El Paso sa raznovrsnom ponudom hrane je sastavni deo tematskog kompleksa. Tu možete naručiti takose, western stek, slatko-ljuta krilca, svežu pastrmku, biftek, ćevape, pileće štapiće u susamu i mnoga druga jela. Restoran ima odličan izbor kolača, sladoleda, toplih i hladnih napitaka, vina i žestokih pića.

Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja kao i suvenirnica sa velikim izborom kaubojskih šešira, kostima, opasača, pištolja, šerif bedževa…
Čuveni ‘’ Rodeo ‘’, jahanje mehaničkog bika, možete probati u El Paso City-ju.
El Paso City ima 5 različitih vrsta smeštaja: 1. smeštaj u sobama u kaubojskom gradu 2. smeštaj u karavanima 3. smeštaj u šatorima 4. smeštaj u kućama na drvetu 5. smeštaj u brvnarama
Recepcija za sve smeštajne kapacitete El Paso City-ja nalazi se kaubojskom gradu. Kad stignete ispred recepcije odmah se možete oprobati u igri ‘’nabacivanje potkovica’’.

Smeštaj u sobama u kaubojskom gradu

U kaubojskom gradu, iznad recepcije je Western hotel. Čine ga tri dvokrevetne sobe za smeštaj, opremljene unikatnim, ručno rađenim drvenim nameštajem i modernim kupatilima.

Smeštaj u karavanima

U naselju “Karavani pored reke”, odmah iza kaugojskog grada nalazi se osam interesantnih karavana u kojima možete prespavati. Karavani su nazvani po poznatim glumcima iz vestern filmova (Džon Vejn, Stiven Mekvin, Gari Kuper…) smeštaj je za dve osobe u krevetima na sprat a doručak obezbeđen u restoranu El Paso.

INDIJANSKO SELO

Indijansko selo je dobilo naziv u čast najpoznatijeg indijanskog poglavice Bika koji sedi.

Smeštaj u šatorima

Indijansko selo čine šest indijanskih šatora koji okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. U svakom od nih ima četiri singl ležaja, sto, stolice, komoda i električna enegrija. Uz smeštaj u šatorima obezbeđen je doručak.
Kupatilo za goste je u karavanu koji je preuređen u kupatilo sa tuš kabinama. Posebno je odvojeno muško i žensko kupatilo, peškiri i toaletna kozmetika.
U jednom od indijanskih šatora nalazi se suvenirnica indijanskim suvenirima i kostimima, haljinicama, torbicama i perjanicama za glavu. U ponudi su i igračke za decu kao i ručno izrađene i bojene figurice indijanaca i totema…
Pored indijanskog sela nalazi se uređeno dečije igralište.

Smeštaj u kućama na drvetu

El Paso City nudi smeštaj u kućicama na drvetu za 2 osobe (soba sa bračnim ležajem i moderno opremljenim kupatilom sa tuš-kabinom ) a odnedavno i za 4 osobe (soba sa bračnim ležajem i moderno opremljenim kupatilom sa tuš-kabinom plus krevetima na sprat ). Uz smeštaj u kućama na drvetu obezbeđen je doručak u restoranu El Paso.
Druga celina tematskog parka je srpski deo sa crkvom, zlatiborskim zaseokom i jezercetom u kojem se gaji domaća pastrmka. Zlatiborskim zaseokom je predstavljena tradicija ovih krajeva iz 19. veka kao i tradicionalni stil gradnje brvnara koje su izgradjene od lokalnih, prirodnih materijala.
Smeštaj u brvnarama
El Paso City raspolaže sa 15 tradicionalnih brvnara. Sve brvnare su zasebne celine i imaju hodnik, dnevni boravak, kupatilo i jednu ili više spavaćih soba u kojima se može smestiti od jedne do šest osoba.
Sadržajima i atrakcijama tu nije kraj: tu je replika parne lokomotive Elza iz 1960-tih, sa teretnim i putničkim vagonom u kome se nalaze drvena sedišta, opremljeno dečije igralište, a uskoro će početi da radi i tjubing. Tjubing je “letnje sankanje” na plastičnoj podlozi po kojoj se spušta uz pomoć specijalnih guma.

Cene ulaznica:
Odrasli – 400,00 dinara
Deca preko 3 godine – 300,00 dinara
Grupne karte (više od 20 osoba):
Odrasli – 300,00 dinara
Deca preko 3 godine – 200,00 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.